Gastrofest 2021

7.12. 2021

Ve dnech 18.–20. listopadu 2021 proběhla na Výstavišti v Českých Budějovicích gastronomická událost Gastrofest. I když v omezené míře, i tak to bylo velmi přínosné. Při této příležitosti představil pan Vladimír Tůma svůj výukový program pro odborné školy s názvem „Jak se dělá gastronomie“. My byli nejenom součástí natáčení, ale i prezentace.

Jeden z mnoha dílů tohoto výukového programu se nazývá BANKET. Tento díl se natáčel v hotelu Štekl v Hluboké nad Vltavou a vy jste již měli možnost na našich stránkách tento díl shlédnout. Jistě jste si všimli, že skoro hlavní role, tedy po panu Tůmovi, patří našim žákům.

A také naši žáci připravili k této prezentaci občerstvení, protože sledovat program o jídle bez jídla by bylo zkrátka nemožné. Na romanticky prostřeném stole se podával předkrm – domácí paštika s brusinkovým přelivem, pečivem a míchaným salátem. Jako hlavní chod bylo vepřové maso v houbové omáčce s karlovarským knedlíkem a na závěr se ke kávě podával zákusek – roláda (čokoládová, karamelová a ořechová).

Byl to pěkně vydařený Gastrofest. Výukovému programu přejeme, ať se líbí a obohacuje výuku v mnoha školách a s panem Tůmou se těšíme zase na další spolupráci.

Gastrofest 2021
rpt
Gastrofest 2021
Gastrofest 2021
rpt
Gastrofest 2021
Gastrofest 2021
rpt
Gastrofest 2021
rpt
Gastrofest 2021
rpt
Gastrofest 2021
rpt
  • Nejnovější články
  • Archiv článku