Barmanské zkoušky

25.10. 2023

J

Jako každý rok jsme ve spolupráci se vzdělávacím střediskem Zdeni, které se zabývá vzděláváním barmanů, pořádali barmanský kurz pro naše žáky. Spolupráce s panem Javorským, který je zakladatelem tohoto střediska, je dlouholetá. Vyškolil nám nejednu generaci barmanů. A ani letos tomu nebylo jinak.

Žáci, kteří se do kurzu přihlásili, byli nadšení. Naučili se nejenom míchat nápoje (alkoholické i nealkoholické – mimochodem, jako správní barmani museli samozřejmě i své výtvory ochutnávat, což pro ně byla určitě jedna z příjemných povinností), ale i servis nápojů, procvičili si správné společenské chování, nabídku nápojů i debaras……

Cílem kurzu je z mladých dívek a hochů udělat barmany se vším, co k tomu patří. Není to tedy pouze technika přípravy nápojů. Vždyť řekněte sami, co by bylo do barmana, který by uměl sice skvělé nápoje, ale jeho konverzační schopnosti a servis nápojů by byl na úrovni doby kamenné.

V závěru kurzu složili naši žáci písemný test, ústní pohovor a praktickou zkoušku. Při této zkoušce museli dle svého koktejlového lístku připravit nápoj, který si vybrali jejich učitelé a věřte, že jsme je opravdu nešetřili. Popravdě musím přiznat, že všichni obstáli téměř na jedničku. Nervozita sice někdy trochu zapůsobila, ale jinak se se svými úkoly poprali bravurně.

  • Nejnovější články
  • Archiv článku