Vánoce na Pražském hradě s prezidentem České republiky – studenti oboru Hotelnictví a cestovní ruch byli u toho …

18.12. 2016

V březnu 2016 jsme poprvé vyrazili v rámci naší odborné praxe na Pražský hrad. Od té doby jsme se zúčastnili mnoha dalších zajímavých akcí, které se zde konaly. Dokonale jsme poznali nejen prestižní prostory Pražského hradu jako Rudolfovu galerii nebo Španělský sál, ale i zázemí včetně dvoupatrové hradní kuchyně.

Tentokrát byla naše účast spojena s blížícími se vánočními svátky. Prezident České republiky Miloš Zeman uspořádal pro zaměstnance Správy Pražského hradu malou vánoční oslavu.  Akce se zúčastnilo okolo 400 pozvaných hostů, což nás z míry nevyvedlo, neboť 28. října při oslavě výročí vzniku Československa bylo na hrad pozváno přes 2000 osob.

Den pro nás začal v 6 hodin ráno, kdy jsme malým autobusem odjeli do Prahy. Po příchodu na hrad personálním vstupem přišla rutinní prohlídka, která je vždy přísnější, když se akce účastní prezident.  Pak přijdou na řadu nám známé šatny, které jsou hrozně malé a tak se musíme prostřídat. Když se hodíme do gala, setkáme se všichni ve Španělském sále nebo Rudolfově galerii.  Naštěstí s námi jezdí naši kolegové z oboru z Euroškoly Česká Lípa a tak nejsme tolik nervózní. Už na první pohled je jasné, že dnešní akce se bude odehrávat v duchu Vánoc. Jednoduchá vánoční výzdoba ladí k nádherným prostorám Pražského hradu. Manažerky TOP Hotelu Praha rozdělí práci a stanoviště. Vše probíhá hladce, protože většina z nás zde nebyla poprvé a tak jsme věděli, co se od nás očekává. Zbývá hodina do začátku akce a my máme téměř vše připraveno. Čekáme na příchod prezidenta, jehož stůl se nachází v naší bezprostřední blízkosti. Po jeho projevu následovaly vánoční koledy v podání orchestru Hradní stráže. A pak už jsme se pustili do práce …

Studenti Euroškoly Strakonice, obor Hotelnictví a cestovní ruch

  • Nejnovější články
  • Archiv článku